TÜRKİYE EMEKLİLER VE ÇALIŞANLAR PARTİSİ PARTİ PROGRAMI ( ANKARA 2023 )
İÇİNDEKİLER :
A- GİRİŞ………………………………………: ( 21 Madde )
B- SOSYAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER…..: ( 26 Madde )
C- EĞİTİM……………………………………: (35 Madde )
D- EKONOMİ……………………………….: (38 Madde )
E- DEVLET POLİTİKALARI……………: ( 110 Madde )
F- DİNİ İNANÇ VE ÖZGÜRLÜKLER……..: ( 8 Madde )
G- EMEKLİLER…………………………….: (3 Madde )
A- GİRİŞ
1- İLKELERİMİZ; Adalet, Ahlak, Birleştirici ve Barışçıl Güç oluşturup, Manevi Değerlerimiz ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine bağlı kalarak, Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK (Kırmızı Çizgimizdir.) ‘ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığı, birliği ve işleyişine katkı sunarak , Davası Vatan olanlarla yola çıkıp, Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, ana hedefimiz olan Cumhuriyetin Kuruluş Ayarlarına bir an evvel dönmektir. Milletimizin tarihi, Bölünmez bütünlüğü, Birliği, Örfümüz, İnancımız, İnsan haklarının ve Ülkemizin sınırlarının korunması, en öncelikli ilkelerimizi oluşturmaktadır.
2- Ana konumuz emekliler ve emeklilik yasasının düzeltilip yaşam şartlarının iyileştirilmesidir. Emeklinin hak ettiği kaliteli ve insanca yaşam sürmesi, temel hedefimizdir. Ülkenin kayıpları kazanca döndüğünde başta emekliler olmak üzere tüm toplum refaha ulaşmış seviyede olacaktır. Bizler; emeklilerimizin haklarını koruduğumuzda, bütün çalışan emekçilerimizin haklarını da korumuş olacağız. Çünkü her çalışan bir emekli adayıdır.
3- Vatanseverlik ve millete hizmet şiarımızdır ve milletimizin birliği ve kalkınması önceliğimizdir.
4- Ülkemizde tam bir barış, Özgürlük ve kardeşlik ortamı sağlanacak, yurt dışında komşu ülkeler ve Türk/İslam ülkeleri ile ülkemizin çıkarları gözetilerek Barış ve kardeşlik köprüleri kurulacaktır.
5- Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada Emperyalist güçlerin oyunlarına alet olmayacağız, bu konudaki Milli politikalarımızı kendimiz üreteceğiz, uygulayacağız ve tam bağımsız bir Türkiye için çalışacağız.
6- Ülkemiz; Dünya konjonktürü seviyesinde Sanayi gelişimi sağlanacak, Katma değeri yüksek ürün üretimi teşvik edilecek, teknoloji ihraç eden ülkeler arasında yerini alacaktır.
7- Günümüz ekonomik koşulları içerisinde evinde aç yatan insan kalmayacaktır.
8- Eğitimsiz hiçbir genç insan kalmayacak, herkese parasız eğitim hakkı sunulacaktır. Ara eleman sıkıntısı olan ülkemizde gençlerimizin yeteneklerine göre eğitimi yönlendirilerek ara eleman açığı kapatılacaktır.
9- Herkes bir sosyal güvenceye tabi olacak Sağlık hizmetleri halkımıza ÜCRETSİZ olarak verilecektir.
10- Yeni bir dünya düşlüyoruz. Haklının üstün tutulduğu, her yerde hakkı ve haklıyı savunan, güçlünün değil haklının tarafında olduğumuz bir anlayış ile ezilenlere umut olmayı hedefliyoruz,
11- Özgürlüklerin ön planda tutulduğu; Fikir hürriyetini, teşkilatlanma hürriyetini ve herkes için hak, hukuk ve adaleti en önemli görevimiz biliyoruz. Bu konudaki her türlü yasal ve sosyal gelişmeler sağlanacaktır.
12- Ekonomik kalkınmayı, Dünya literatüründe başarılı olmuş ekonomik modellerin takibi, sanayii, teknoloji ve yeterli, milli ve yerli üretimi savunuyoruz.
13- Tarımda gerekli teşviklerin sağlanması, kapatılan Köy Enstitülerinin yeniden açılarak bilinçli tarım yapılması, kooperatifleşmeye özendirilmesi çiftçinin kontrollü düzenli ve bilinçli ekim yapılması plansız üretim ile ürünün tarlada çürümeye terk edilmesinin önüne geçilmesi sağlanacak, çiftçimizin refah düzeyi yükseltilerek tarım konusunda ihracat teşvikleri ile ülkemiz gelirinin artması planlanacaktır.
14- Kişisel menfaatleri için değil, Toplum menfaati için çalışmayı, Baskıcı düzene ve sömürüye karşı özgürlükçü, çağdaş bir düzeni savunuyoruz.
15- Rüşvete karşıyız. Gayri meşru kazanç yollarını kapatacağız, yüz kızartıcı suçların sahibi olanları dava arkadaşımız olarak görmeyip, bunun için devlet olarak her türlü tedbirin alınmasını sağlayacağız.
16- Daima toplumun tüm kesimleri ile istişareler yaparak kararlar alacak, halkımızın huzur, güven ve refah içerisinde yaşamasını sağlayacağız. Asla kayırmacılık, hemşericilik ile işin ehline verilmediği bir idare olmayacak ve Liyakat sistemi öncelikli tercihimiz ve uygulamalarımız olacaktır.
17- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı karşılığında yabancılara TOPRAK ve MÜLK satışını durduracağız. Düzensiz göçmen yasası çıkaracağız. Bir takım maddi menfaatler uğruna güzel ülkemizin Mülteci ve Sığınmacı Kampına dönüşmesine asla müsaade etmeyeceğiz.
18- Ülke Menfaatleri çerçevesinde, çok geçerli nedenler söz konusu olmayan (son 5 yıl olabilir) vatandaşlıkların iptali ve gayrimenkul satışlarının mümkünse belli kurallar dahilinde sınırlandırılmasını veya iptalini sağlayacağız
19- Kamu ve özel sektörde ARGE çalışmalarına önem verilecek ve desteklenecektir.
20- Kadınların Siyasette ve Ülke yönetiminde daha çok sayıda ve daha aktif görevlerde yer almaları teşvik edilecektir.Parti içi kadın ve erkek kotası eşit olacaktır.
21- Bütün devlet kurumlarında değerlerimize uymayan , yanlış yapılan tüm düzenlemeleri yeniden yapılandıracağız. Keyfi uygulamaları derhal ortadan kaldıracağız. Bu doğrultuda, Atatürk’ün değerleri, ilkeleri ve görüşleri doğrultusunda ülke yönetimi projesini en kısa sürede uygulamaya geçirilmesi için irademizi ortaya koyacağız.
B- SOSYAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER
1- Halkımızın gündemine barış, kardeşlik, öz kültürümüzün gençlere aktarılması , milli birlik ve devlet millet kaynaşması ve kalkınma, milli hedef haline getirilecek, ayrılıkların önlenmesi sağlanacaktır
2- Ülkemizde Bilimsel Çalışmalara destek olmak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yarışmalar düzenlenecek, kayda değer projeler ilgili bilim kurulları tarafından incelemeye tabi tutulacak. Bilim kurulu tarafından olumlu rapor verilen projeler devlet destekli yürütülecektir.
3- Ülkemizde ve İslam coğrafyasında fikri yanlışlıkları ve düşünce hastalıklarını önleyici tedbirler alınması gerektiğine inanıyoruz. Geniş kapsamlı mutabakatlar ve konferanslar düzenleyerek, İslam anlayışını kişisel görüş dayatmalarından çok, Kutsal Kitabımız Kur-an-ı Kerim rehberliğinde çalışmalar ile ele alacağız. Hiç şüphesiz, toplumumuzun diğer inanç sahiplerini de aynı yaklaşım esasları ile değerlendirerek, ötekileştirme ve ayrımcılıktan uzak bir anlayış çerçevesinde kucaklayacağız.
4- Canlı Yaşam Hakları ( İnsan, Hayvan ve Doğa) korunarak, Savunmasızlara, (Kadın, Çocuk, Hayvan, ve Doğaya) zarar verilmemesi için öncelikle toplum eğitilecek, bilinçlendirilecek, zarar verenler için en ağır yaptırımlar uygulanacaktır.
5- Mevcut yasalarımızda Vatan hainliği suçu yeniden tarif edilecek ve önleyici şekilde kanunlar çıkarılacaktır
6- Milletin huzurunu artırıcı her türlü konu ele alınmalı ve huzuru bozan başta cehalet olmak üzere, daha ne kadar gerekli tedbir varsa alınıp önlenecektir.
7- Sivil Toplum Kuruluşları (STK) desteklenecek, ülkenin kalkınması, toplumun refaha kavuşması için daha etkin görevler alması sağlanacaktır.
8- Bireylerin, ailenin ve devletin misyonu bir olacak ve bunun sağlanması için gayret gösterilecektir.
9- Toplumun birbirine yakınlaşması ve kardeşini gözetir hale gelmesi sağlanacak, Milli birlik sağlanarak ayrılıkların iç ve dış zararları, vurgulanacak ve önlenecektir. Devlet millet içindir şuuru benimsenip uygulamaya konulacak, bu şuur görev haline getirilecektir. 1
10- Halka hizmet Hakka hizmet anlayışı öne çıkarılarak ülkemizde devlet hizmeti almayan tek bir köy mahalle ve ev kalmayacaktır.
11- İdareciler halkına yakın bir anlayış ve yaşayışta olacak, vatandaşlar devlet hizmeti alırken kapı kapı, masa masa dolaşmayacak, çalışanlar iş saatlerinde mutlaka görevi başında bulunacak ve bu düzenin sağlanabilmesi için gerekli her türlü teşvik yapılacak ve önlemler alınacaktır.
12- Toplumsal barışı önemsiyoruz. Bu nedenle toplum içerisinde kavgasız fikir özgürlüğü yönünde tartışmalar olacak, ancak başkasının özgürlük sınırları ihlal edilmeden bunun yapılması sağlanacaktır. Milletimizin birliğine zarar veren her türlü bölücü ve ayrıştırıcı etnik gruplarla en ileri seviyede mücadele edilecektir. Halkımızı ayrıştırıcı ve bölücü fikirler yerine birleştirici ve kucaklayıcı bir politika izlenecektir.
13- Ülkemizde Yıkıcı ve bölücü faaliyet gösteren Yurt içi ve Yurt dışı destekli ne kadar kurum, kuruluş, dernek, vakıf, localar vs. varsa bunların faaliyetleri önlenecektir.
14- Milletimizin Milli, Dini ve Sosyal yaşam anlayışını negatif etkileyen odaklar ve dış kaynaklı projeler, iyi takip edilecek ve bir sistem içinde kontrol edilerek topluma verdiği/vereceği zararları önlenecektir.
15- İlim, ahlak ve kültürel gelişimin desteklenmesi adına her türlü basın, yayın ve sosyal medya planlamaları yapılacaktır.
16- Milli heyecan her yoldan artırılacak, devlet millet kaynaşması çok önemsenecek ve Ulus devleti olma yolunda çalışmalar hızlandırılacaktır.
17- Halkın Refah seviyesi geliştirilecek; hiçbir aile sosyal yardımlara muhtaç olmayacak şekilde iş sahibi olacak ve ülke ekonomisinin iyileştirilmesi için çalışmalar hızlandırılacaktır.
18- Bütün Yurttaşların asgari geçimini sağlayabileceği bir kazanca sahip olacak. Bunun için Ülkemizdeki işsizlik seviyesi minimum seviyeye indirilecektir.
19- Bütün Yurttaşlar Sosyal Güvenlik Şemsiyesi altında toplanacak, Emekli, şehit ve gazi aileleri, öğrenci ve engellilerden İlaç Katılım Payı veya Medikal Ürün Farkları alınmayacak ve bu hizmetler Devlet tarafından karşılanacaktır.
20- Özel okul ve hastanelerin faaliyetleri sıkı denetim altına alınarak, Devlete ek yük olabilecek olanlar kapatılacaktır. Eğitimin ve Sağlığın ücretsiz olarak devlet tarafından karşılanması esas alınacaktır. Modern Eğitim ve Sağlık yapısı temel hedeflerimizden biri olacaktır. Kısaca, Devletimizin, Eğitim ve Sağlık kurumları ÖZEL ve MODERN Yönetim ve Teşkilat yapısına kavuşturulacaktır.
21- Uçak,Tren, Vapur gibi toplu ulaşım araçları ile Emeklinin rahatça ülkesini gezebileceği makul fiyat uygulamaları sağlanacaktır .
22- Emeklilere Dini bayramlarda; Kurban Bayramında 2, Ramazan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında 1er olmak üzere toplamda 4 kez maaş ikramiye ödemesi yapılacaktır
23- Milletvekillerinin maaşları, günümüz ülke şartları göz önüne alınarak, Asgari ücretin en fazla 3 katı seviyesine düşürülerek, Görevleri bitiminde ise sadece 1 Asgari ücret ile sınırlandırılacaktır. Vekiller 2 yılda emeklilik hakkı elde edemeyecek olup; Milletvekilliği bir meslek değil, hizmet yarışı olması gerektiğine ilişkin yasal düzenlemeler yapılacaktır.
24- Emekli maaşları, milletvekili emekli maaşlarına orantılı olarak yasal düzenlemeler yapılacaktır.
25- Bu vatan için kanını döken gaziler ve şehit aileleri bizim vatandaşlarımızdır. Onların refah seviyelerini yükseltip, hak ettikleri değerin karşılığını alacakları mevcut kanunlarda yasal düzenlemeler sağlanacaktır.
26- EYT Kanunu tekrar düzenlenerek mağdur edilen EYT liler haklarına kavuşturulacak, her türlü sigortalı hak mağduriyetleri ortadan kaldırılacaktır.
C- EĞİTİM
1- Ülkemizin mevcut maddi kaynakları, öncelikle Çağdaş Eğitimin oluşturulması için yıllık bütceden en büyük payı alarak, çağdaş ve modern eğitim sistemi kurulacak. Eğitimi; önce Ahlak diyerek, geleceğimiz olan çocuklarımızı çağın gereği olan çok gelişmiş bir sistem ile geleceğe hazırlayacağız. Ülkemizdeki eğitim durumu; Ana sınıfından Üniversitelere kadar çağdaş modern bir eğitim sistemiyle donatılacaktır.
2- Ana Sınıfından başlayarak İlk Öğretim 8.nci sınıf sonuna kadar ”ANDIMIZ” yeniden ve daha gür bir sesle öğrencilerimize öğretilerek, her sabah okunması sağlanacaktır. Bu biliçle Öğretim hayatına başlayacak olan çocuklarımızın kıymetli ve Atatürkçü Öğretmenlerine ise her 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel 1 Maaş İkramiye verilmesi için yasal düzenlemer yapılacaktır.
3- Uluslararası geçerliliği olan bir yabancı dil eğitimini Ana sınıfında başlayıp ilk öğretim seviyesinde tam olarak öğretilmiş olacaktır. Lise seviyesi eğitim, ülke ihtiyaçlarına göre yeniden ele alınıp, bir kısmının Mesleki Teknik Eğitime dönüştürülmesi ve bu Meslek Liselerinde yaygınlaştırılıp ülke ekonomisine ara elaman olarak yetiştirilmesi sağlanacaktır .
4- İşte, dilde, fikirde birlik doktrini ile Türk dünyasında ortak dili konuşma yönünde birlik çalışması yapılacaktır.
5- Ülkemizde, her üniversitede düşünce kulüplerinin olması yönünde çalışmalar yapılacak ve fikriyattaki bu çalışmalar, fiiliyatlarla desteklenecektir.
6- Üniversiteler kaliteli eğitim verecek duruma getirilecek ve Dünya ülkelerindeki üniversiteler ile proje bazında yarışır hale getirilmesi sağlanacaktır. Eğitim kalitesinin artmasına paralel olarak öğrenci turizmi gelişecek ve bütçeye kaynak oluşacaktır.
7- Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Kredisi yerine Burs verilecek, geçmişte (Kredi ve Yurtlar Kurumu) KYK’na Öğrenim Kredi borcu olan öğrenci ve mezunların borçları silinecek, Bundan sonra öğrenim kredisi yerine her üniversite öğrencisine günün koşullarına göre Devlet Bursu verilecek ve Maddi Manevi destek olunacaktır .
8- Öğrenciler; Tarikat, Cemaat ve Özel yurtları mecburiyetten seçmek yerine, sosyal imkanları geniş Devlet yurtlarında barınacak, bunun için yeterli altyapı ve kaynak sağlanarak ve yurt inşasına hız kazandırılacaktır.
9- Ülkenin ihtiyaçlarına göre eğitimin Orta ve Lise kısmında dini eğitimi, fen bilgileri, Sosyal bilgiler, Özel yetenek gerektiren bölümleri ve mesleki eğitim ağırlıklı olanların yeniden planlanacak, Öğrenciler; yetenek ve tercihlerine göre okullara yönlendirileceklerdir.
10- Milli Eğitim yasası yeniden ele alınacak ders geçme ve sınav sistemi yeniden düzenlenecektir. Her türlü sınav ücretsiz olması sağlanacaktır.
11- Köy Enstitüleri modelini unutmayıp modern çağın gelişmişliğine paralel olarak yeniden değerlendirilip eğitim sistemimize uyarlama çalışmaları yapılacaktır. Köy enstitüleri ve meslek liseleri öncelik olmakla birlikte Hukukçu kadrolarımızın özenli çalışmaları ile satılan tüm malvarlıklarının geri alınması sağlanacaktır.
12- Taşımalı eğitim yerine kapatılan ve yeni ihtiyaç duyulan bütün Köy okulları açılacak, köylülerimizin aydınlanmasına katkı sağlayacaktır.
13- Her türlü yatay ve dikey eğitim Teşvik edilmeli ancak ilim ve bilim insanı, eğitim ve öğretimi birlikte almalı, milletine faydalı olmayı, örnek olmayı proje üretmeyi düşünecek, ülke kalkınmasına destek konusunda teşvik edilecektir.
14- Öğretmenler, öğretim üyeleri, siyasiler, esnaf ve sanatkârlar yeniden milli menfaatlere göre zihinsel olarak gelişmeli ve milletimize faydaları artırılmalıdır.
15- Üniversiteler kanunu güncellenmeli ve YÖK daha kapsamlı olmalı ve işlevsel hale getirilmelidir. Fakülteler, eğitimciler, öğrenciler gerçek piyasa koşulları ile ilgili entegre hale gelmeli, gençler mesleki uygulamadan mahrum olarak mezun olmamalı ve okulu bitirince işsiz kalmayacakları şeklinde eğitim sistemi yeniden düzenlenecektir.
16- Eğitimde branşlaşmaya önem verilecek, Meslek okulları ile sanayi iş birliği, Üniversiteler ve sanayi iş birliği kurulacak ve aktif piyasa ile entegre edilecektir.
17- Üstün zekalı ve yetenekli gençler tespit edilecek, ülkemiz genelinde mevcut 81 ilde konuşlu 378 adet BİLSEM sayısı 500 adet seviyesine çıkartılarak , özel bir proje ile değerlendirilecek, kısa sürede eğitimlerini tamamlayacakları kurumlara ihdas edilecek ve millet hizmetinde istifade edileceklerdir. Aynı sistemle yabancı ülke çocukları da üstün yetenekli olanlar burada değerlendirilecektir. Bu kapsamda faaliyet gösteren Özel okulların faaliyetleri ise sıkı denetim ve takip kapsamına alınacaktır.
18- Üniversite sınavı kaldırılacak, meslek seçiminde gençliğe rehberlik hizmeti verilecek, kendi tercihine, zihinsel eğilimine ve yeteneklerine göre değerlendirilerek eğitime katılmasının önü açılacak, eğitimleri; seçkin, gönüllü, başarılı ve piyasaya uygun şekilde sağlanacaktır.
19- İlim, bilgi, beceri, vatan sevgisi, millete hizmet heyecanı, ve ahlaki değerler eğitimi birlikte verilecektir.
20- Eğitimin her kademesindeki dersler, eğitim süresi ve öğretim elemanlarının mesaisi, Millet hizmetinde bir seferberlik anlayışı içinde yeniden düzenlenecek ve zaman, bilgi, maliyet ve insan israfı önlenecektir.
21- Yaygın eğitimde uzaktan eğitim, TV ile eğitim, internet ve sosyal medyadan yararlanma daha yaygın ve ücretsiz hale getirilecektir.
22- Uygun kurumların üniversiteleri olmalı, banka, polis, asker, belediye, hastane ve büyük şirketlerin özel okullaşmaya katılması sağlanmalıdır.
23- Dini eğitim; ciddi, kolay ve güncel hale getirilecek; İmam Hatip Okulları ve İlahiyat Fakülteleri, bir kısım Tarikat ve Cemaatlerin Arka bahçeleri konumunda olması önlenerek, tamamen Devlet kontrolünde olmaları sağlanacaktır.
24- Yabancı üniversitelerin ortaklıkla ülkemize gelmesi temin edilebilir, ancak kontrol edilmesi de sağlanacaktır.
25- Engelli Bireyler için uygun eğitim kurumları açılmalı, Rehabilitasyon, Eğitim ve meslek edindirme kursları birbiri ile paralel yürütülmeli.
26- Engelli bireyler için her şehirde geniş kapsamlı en az bir adet Eğitim ve Rehabilitasyon Kampüsleri kurulması sağlanacaktır.
27- Ülkenin ihtiyaç duyduğu iş gücü alanları tespit edilecek, 5’er yıllık master planlar hazırlanacak ve ihtiyaç duyulan iş gücüne göre Üniversitelerin öğrenci alım ve kapasiteleri belirlenecek. Üniversiteyi bitiren hiçbir yurttaş atıl olarak yaşamına devam etmeyecek, kendi branşındaki sektörlerde işe başlayacaktır.
28- Üniversiteler başarı odaklı ve üretim odaklı hale getirilecektir.
29- Yüksek lisans ve doktora yapacakların önü açılacak ve desteklenecektir. Yeterli maddi imkanı olmayan başarılı öğrenciler yurt dışı eğitimi için devlet tarafından desteklenecek ve eğitimi süresince o ülkelerdeki eğitim ataşeleri tarafından gözetlenecek, başarısız öğrenciler geri çağırılacaktır.
30- Kadınlarımızın eğitimine önem verilecektir. Bu çerçevede etkin ve yaygın eğitim programları hazırlanacak ve uygulanacaktır.
31- Okullarda ve diğer kurumlarda kadın yönetici sayılarının arttırılması sağlanacaktır.
32- Askeri okullar ve hastaneler modern çağın koşullarına göre yeniden açılarak en üst düzey teknoloji ile donatılarak eğitime başlayacaktır.
33- Askeri okullar Orta öğrenim sonrası 4 yıl, lise sonrası akademik düzeyde en az 4 yıl olmak üzere eğitim verecek, ilk mezuniyette herkes aynı seviyedeki rütbeye sahip olacak TSK içerisindeki sınıf ayrıcalıkları ortadan kaldırılacak ve ilerleyen meslek hayatlarındaki başarılarına göre rütbe ve terfi alacaklardır. Bu kapsamda; Vatandaşımızın en güvendiği devlet kurumu sıralamasında TSK. nın tekrar 1. Sıraya yükseltilmesi için gerekli tüm adımlar atılacaktır.
34- Kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen adaletsizliğine son verilmelidir. Özel okullardaki öğretmenlere taban maaş uygulaması getirilerek insanca yaşamları sağlanmalı, özel okullar kamulaştırılmalıdır.
35- Asgari ücretin altında çalışmak zorunda olan emekli öğretmenlerin çalışmasına gerek kalmadan maaşlarının iyileştirilmesi sağlanacaktır.
D- EKONOMİ
1- Üretim ağırlıklı bir politika uygulanacaktır.
2- Lüks ürünler için alınması planlanan ancak vatandaşın temeli ihtiyaç ürünlerine kadar yansıtılan Özel Tüketimin Vergisinin (ÖTV) kapsamı yeniden düzenlenecektir.
3- Vatandaşlara yapılan hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek aksine; Fakirliğin, Yoksulluğun önlenmesi için yeni iş alanları oluşturulacak, devlet bu konuda teşvik edici olacaktır.
4- Kamuda Mutlaka Rüşvet ve irtikap önlenecek, adam kayırma politikası sonlandırılacak, bütün işe alımlar Liyakat esasına göre yapılacaktır.
5- Ticaretin teşvik edilmesi ile ihracatın kolaylaştırılması ve desteklenmesi sağlanacaktır
6- İthalatın daraltılması ile dışa bağımlılık ortadan kaldırılıp yerli üretimin gelişerek artışı sağlanacaktır. İthalat ve İhracat dengesi Milli Ekonomik Mesele olarak ele alınacaktır.
7- Her türlü israfı önleyici tedbirler alınacak, bunun için seferberlik ilan edilerek her türlü araç gereç ve teçhizatlar ihtiyaca göre kadro planlaması yapılarak ihtiyaç fazlası olanlar yerel yönetimlere dağıtılacak veya piyasaya satışı yapılacaktır.
8- Üretime katkısı olacak emekliler yeniden istihdam edilecektir.
9- Fakir ve Zengin arasında farkın azalması için her türlü tedbir alınacak olup, her vatandaşın kişi başı milli gelirden aldığı pay, insan onuruna yakışır seviyelere yükseltilecektir.
10- Meslek odaları yeniden yapılandırılacak ve halka daha faydalı hale getirilecektir.
11- İşsizliği önleyici tedbirler geliştirilecektir.
12- Milletimiz için günlük hayatı ucuzlatacak şekilde temel gıda ürünlerinde KDV ve diğer vergiler yeniden ayarlanacaktır.
13- Tarım, ziraat, orman, seracılık, hayvancılık, tarım aletleri, Tarıma dayalı sanayi ve buna dair okullar, üniversiteler yeniden bir büyük dosya olarak ele alınacak ve milletin refahı için ,ülke çapında yeni ve dinamik bir hale getirilecektir. Ayrıca çiçekçilik ve balıkçılık da teşvik edilecek, katma değeri yüksek ülkemiz iklimine elverişli Tropikal sebze ve meyvelerin üretimi konusunda çalışmalar başlatılacaktır.
14- Çok güçlü hayvancılık ve tarım şirketleri ve entegre tesisleri kurulacak, gerekirse Dünya ülkeleri ile ortak projeler geliştirilecek, Devlet teşvikleri artırılacak ve adil şekilde dağıtılacak, dağıtılan teşviklerin verimli kullanımı konusunda yerinde denetimler yapılacak, Tarımda temel girdiler ucuzlatılacak ve bu sayede temel gıda maddelerinin uygun fiyata satışı gerçekleştirilecektir.
15- İhracata dayalı üretimden vergi ve diğer giderler azaltılacak, ithalata sebep malların yerli üretilmesi desteklenecektir.
16- Teşvik veren kurumlar birleştirilerek proje sahiplerinin ulaşması kolay hale getirilecektir.
17- Özel sektöre ait her türlü kurulmuş ya da kurulacak AR-GE tesisleri daha çok desteklenecektir.
18- Çifçilik özendirilerek ücretsiz planlamalar yapılacak, üretimden (fabrikadan) halka satış ürünleri ve işletmeleri çoğaltılıp desteklenecektir. Ata tohum bankası gerçekten kurularak işlerliği sağlanacaktır.
19- Konut ihtiyacı tespit edilecek, milli konut projesi yapılarak devlet desteği ile her aile ev sahibi olacaktır.
20- Millete zarar veren, her konudaki stokçuluk ve fırsatçılık önlenecektir.
21- Proje, akıl, tecrübe, sermaye ortaklıkları şeklindeki şirketler teşvik edilecek ve çoğaltılacaktır.
22- Girişimciler kolay yoldan sermaye ile desteklenecek ve iş işyeri açıp istihdamı, üretimi, ihracatı artırma yoluna gidilecektir.
23- Bölgesel kalkınma projeleri, üniversite özel sektör ortaklığı, uluslar arası şirket ve projeleri yapılacak ve uygulamada desteklenecektir.
24- Halkın katılımı ile çok ortaklı yapılar, devlet kontrolünde teşvik edilecektir.
25- Yabancı finans kuruluşlarının ülkemize gelmesi desteklene- rek önü açılacak ve kontrollü şekilde çalışmaları temin edilmelecektir.
26- Üretici kooperatifleri yaygınlaştırılacak ve kooperatifleşme teşvik edilecektir.
27- Kamunun her kademesinde Eşit işe eşit ücret politikası uygulanacak, çalışma ortamlarındaki sınıfsal ayrıcalıklar ortadan kaldırılacaktır.
28- Aynı statüye, rütbe ve mevkiye sahip, ancak çalışma koşulları birbirinden farklı kamu personeli (TSK, Emniyet, Sağlık, Eğitim vb. Kurumlar) arasındaki Adaletsizlikler; Özlük hakları ve gelirleri konusunda gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
29- Açlık sınırı gibi bir kavram ve uygulamalar ortadan kaldırılarak, Asgari ücret seviyesi, asgari yoksulluk sınırı altında olmayacak ve vergiden muaf tutulacaktır.
30- Köy projeleri geliştirilmelidir. Köylerde kooperatifleşmeler teşvik edilecek, üreticinin tarım ve hayvancılık girdilerinin uygun fiyata alımı veya yerinde üretimi sağlanacak, üretilen ürünlerin değerinde satışı sağlanmış olacak veya bu ürünler için işleme entegre tesisleri kurularak katma değeri yüksek ürünler haline getirilmesi sağlanacaktır.
31- Ülkede Vergi Adaleti sağlanacak, Devletin vergi gelirlerindeki kayıpların önlenmesi için her türlü tedbirler alınacaktır. Toplanan vergiler her bir yurttaşa eşit yansıyacak şekilde yatırımlar yapılacak ve devletin gelirleri uygun yerlerde faydalı ihtiyaçlarda kullanılacak, harcamalar yapılırken azami özen gösterilecektir.
32- Kazançlarında çok büyük rakamlar olan ancak kayıt altına alınamayan sektörler tespit edilecek ve bu sektörlerde çalışanların Gelirleri oranında devlete vergi vermeleri ve kayıt altına alınmaları sağlanacaktır.
33- Bakanlık ve Kurumlar bütçesi hazırlanırken ihtiyaçlar gerçekçi olarak belirlenecek, ülkenin kalkınmasında öncelikli proje ve çalışmaları olan kurumlara ağırlık verilecektir.
34- Devlet İhale Yasası yeniden düzenlenecek, Devlet adına yapılan her türlü harcamalar şeffaf ve denetime açık olacaktır.
35- Köprü ve otoyollara ödenen ücretler TL. olarak makul seviyelere dönüştürülmelidir.
36- Her yeni doğan T.C. vatandaşı adına aile bireyleri ile her evlenip yuva kuran bireylerin, bir fidan dikmeleri belediyeler tarafından planlanacaktır.
37- Hazine arazileri tarım ve hayvancılık için değerlendirilmeli ve öncelikli olarak çiftçi kalkındırılmalıdır.
38- Yaz-kış saat düzenlenmesi tekrar uygulamaya geçirilecektir.
E-DEVLET POLİTİKALARI
1- Parlementer sisteme yeniden geçilecek, Meclisteki Milletvekili Sayısı 400 olarak yeniden belirlenecektir.
2- Sözde değil özde Laik ve Demokratik Devlet düzeni için gerekli tedbirler alınacaktır.
3- İhracat ve ithalat kanunu kolaylaştırılacak ve yeni düzenlemeler yapılacaktır.
4- Orman projesi yeniden değerlendirilecek, Orman koruma kanunu yeniden düzenlenecek; orman ve tarım arazileri hiçbir şekilde imara açılmayacaktır.
5- Tarım projesi yenilenecek, Çiftçinin üretim amaçlı kullandığı akaryakıt ve enerji ÖTV’ den muaf tutulacaktır. Çiftçi ve üreticiler desteklenecektir.
6- Sanayi üretimi arttırılacak, bu konuda yeni sanayi tesisleri kurulması için sanayiciler desteklenecektir.
7- Hastaneler, Doktorlar, ilaçlar ve hasta eden sebepler dosyası milli bir çözüm için yeniden ele alınacaktır. Şehir Hastaneleri projeleri detaylı bir şekilde incelenip sıkı denetim politikaları uygulanacaktır.
8- Belediyeler yasası yeniden ele alınacak halka hizmetin kolaylaştırılması sağlanacaktır..
9- Suç ve Cezanın yeniden düzenlenip hapishanelerin boşaltılması ve ıslah evlerine dönüştürülmesi sağlanacaktır.
10- Şirketler kanunu yenilenmeli ve şirket kuruluşları kolaylaştırılacaktır. Atatürk’ün kurmuş olduğu ve satılan bütün kurum ve kuruluşlar geri alınmalı Sümerbank tekrar açılmalıdır.
11- İş adamı ve Girişimcilerin her türlü teşvike kolay ulaşmaları ve İstihdamın desteklenmesi, sağlanacaktır.
12- Sanayi teşvikleri, Üretimin teşviki ve desteği artırılacaktır.
13- Mikro kredi fonu kurulacak, Kamu bankaları yasası bu konuda yeniden düzenlenecektir.
14- Milli savunma sanayi yeterince güçlendirilecek. Savunma sistemimiz; gerek personel ve eğitimi, gerekse silah ve teçhizat olarak iç ve dışarıdan gelecek her türlü tehdit ve Terör olaylarına karşı güçlü ve hazır hale getirilecektir.
15- TSK kuruluş ve yapısı gözden geçirilecek, Liyakatli Eğitim ve personel temin sistemi yeniden düzenlenecek, Ordu içerisindeki sınıf ve gelir farklılıkları kaldırılarak masa başında oturanlar ile sahada ve cephede çalışanların durumları gözetilerek sistem yeniden düzenlenecek, ekonomik olarak mağdur olan sınıfların mağduriyeti giderilecek, Modern Profesyonel Ordu sistemi geliştirilecektir.
16- Ordu içerisindeki sınıfsal bölünmüşlükler ortadan kaldırılacak; Kıt’a ve cephedeki beraberlikler sosyal yaşamda da sağlanacak; Sosyal tesislerden yararlanma ayrıcalıkları ve ötekileştirme kaldırılarak lojman; dinlenme tesisi vs. gibi yerlerden yararlanma kriterleri değiştirilerek Kuvvetlerdeki personel sayısı oranına göre faydalanmak üzere yeni bir sistem getirilecektir.
17- TSK silah ve teçhizat olarak modernize edilecek, Savunma Sanayi kuruluşları bu konuda desteklenerek teşvik edilecek. Silah mühimmat ve teçhizatları azami seviyede yerli üretime geçilecektir.
18- Polis ve Jandarma; iç güvenlik ve Sahil güvenlik teşkilatı sistemi yeniden düzenlenecek, Milli İstihbarat Teşkilatı güçlendirilerek, iç ve dış saldırı ve terör faaliyetlerini önleyici her türlü istihbarat çalışmalarını güçlü bir şekilde yürütmelerine imkan verilecektir.
19- Dış politikaya yeniden bir düzen ve strateji verilmesi sağlanacak, ulusal çıkarlarımız korunacaktır.
20- Dünya ülkeleri ile iktisadi, Ticari ve idari işbirliği geliştirilecek, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Asya ülkeleri ile ortak menfaatler belirlenerek yeniden siyasi ve ekonomik işbirliği kurulacaktır.
21- Yeniden şehir planları yapılmalı, Şehir merkezlerinde Deprem toplanma alanları yeşil alanlar halinde korunmalı ve toplanma sırasında insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmeli, hiçbir şekilde imara açılmamalıdır.
22- Turizm yeniden yapılandırılmalı, Yerli ve yabancı turizm teşvik edilmeli; sağlık Turizm modeli geliştirilmelidir. Yurdumuzda bulunan ve yabancılar tarafından kutsal sayılan mekanlar ve çevresi doğal hali bozulmadan yeniden düzenlenecek, Yurt dışı ülkelerdeki çeşitli inanıştaki insanların bu alanları ziyaret etmeleri için özendirici reklam çalışmaları yapılacaktır.
23- Sağlık Turizmi, Termal Turizm ve Doğa Turizmi özendirilecektir.
24- Kamu kurum ve kuruluşlarındaki israf önlenecek, özellikle bütün resmi makam araçlarının ıslah çalışması yapılacak; makam araçları minimum seviyeye indirilecek ve kullanım süresi dolan araçlar yerli üretim araçlarla modernize edilecektir.
25- Yerli elektronik teknoloji geliştirilmesi için çalışmalar başlatılacak, özellikle yerli haberleşme sistemi araçlarının üretimi için daha fazla çalışma ve üretim atağı planlanacaktır.
26- Vergi yasaları gözden geçirilecek, KDV ve ÖTV oranları ve kapsamları yeniden belirlenecektir.
27- Yurt dışı Ticari Ataşelikler daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmaları sağlanacak, yurtdışı ticaretin geliştirilmesi sağlanacaktır.
28- Sanayi ayağa kaldırılmalıdır. Her fabrika bir kaledir ve işler hale getirilmelidir. Sanayi siteleri, OSB ler çoğaltılacak, üretime destek verecek şekilde yeniden düzenlemeler yapılacak sanayiciler desteklenecektir.
29- Boşalan köylerde yeniden aktif yaşam koşulları oluşturulacak, küçük ölçekli organik tarım ve hayvancılık tesisleri kurulması teşvik edilecektir.
30- Tarım aletleri sanayisi üreticileri desteklenecek, başta traktör ve diğer makine teçhizat ihtiyaçları ağırlıklı olarak yerli üretim sanayiden karşılanacaktır.
31- Devletin elindeki hazine arazileri tarım ve hayvancılık için değerlendirilmeli, isteyenlere tahsis edilecek, burada tarım ve hayvancılık üretimi yapacak çiftçiler eğitilecek ve üniversiteler bu eğitim kapsamında görev alacaklardır.
32- Ulaşım projeleri, gelişmelere açık olup kara, hava, deniz, demir yolları kanunu güncellenecek. Ulaşımda kara, hava, deniz, demiryolları yeterli hale getirilecek ve tüm taşıma giderleri tüketiciye olumlu yansıtılacaktır.
33- Ülke içi ve dışında taşımacılıkta demir yolu ve deniz yolu öne çıkarılacak şekilde mevzuat düzenlenecektir.
34- Akaryakıttaki vergi oranları kullanıcının menfaatine yeniden düzenlenecek, Elektrik, su, doğalgaz faturalarında bulunan birçok ilave yansımalar kaldırılacak ve ucuzlatılacaktır.
35- Tarım ürünleri pazarlama ağındaki aracı kişi ve kurumlar kaldırılacak, hal yasası yeniden düzenlenecektir.
36- Gıda sağlığı gözetilerek gıda üretim projeleri, et ve et mamulleri sıkı denetim altına alınıp, GDO’lu yiyeceklerin satışı engellenecektir.
37- Yurt dışından kaçak yollarla ülkemize giren kaçak göçmenlerin ülkelerine dönüşleri insani koşullar içerisinde sağlanacaktır. Özellikle Güneydoğu sınırlarımızda güvenlik önlemleri arttırılacak ve kontrolsüz giriş ve çıkışlar önlenecektir.
38- Bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarına liyakat esaslı personel alımı yapılacak, kayırma, torpil ve yandaşlık olmayacaktır.
39- 657 sayılı devlet memurları yasası yeniden düzenlenecek, Performans artırıcı tedbirler alınarak Devletin daha aktif ve güçlü hale getirilmesi sağlanacaktır.
40- Devlet her türlü ticaretten kurtarılmalı, Her işletmesini özelleştirmeye vermeli ve asıl görevine odaklanmalıdır.
41- Her türlü mucitliğe geniş teşvikler verip değerlendirilmeli. Yeraltı yerüstü kaynaklar millileştirilmelidir.
42- Güvenlik adına akılcı ve stratejik adımlar planlanmalıdır.
43- Ülkemiz sorunlarına çözüm üreten kişi, kurum veya özel teşebbüslere devlet sahip çıkacaktır.
44- İl, ilçe, belediye başkanlarının taşıması gereken vasıfları yeniden düzenlenecek, Örnek il ve ilçe uygulamaları teşvik edilecek, ulusal medya organlarında yayınlanacaktır.
45- Türk ve İslam coğrafyası ile ortak iş ve ortak şirket çalışmaları teşvik edilecek, milli üretim ve Ulusal kalkınma programları kapsamında ele alınacaktır.
46- Terör, uyuşturucu, içki ,kumar, fuhuş, madde bağımlılığı vb. zararların önüne geçilmesi için tedbirler alınacak, Suç ve suçun azaltılması yönünde tedbirler alınarak buna paralel olarak da ceza kanununda düzenlemeler yapılacaktır.
47- Tarikat ve Cemaatler sıkı denetim altına alınmalı, kanun dışı faaliyet ve oluşumlar derhal kaldırılmalı ve hesap sorulmalı, halkımızın dini duyguları sömürülmemelidir .
48- Bedelli askerlik hizmeti kaldırılmalıdır. Askerlik çağı gelen her erkek vatandaş tahsil durumuna göre belki belli aralıklarla silah altına alınmalıdır
49- Yargı kurumları yeniden yapılandırılacak, yargı mensupları- nın, hakim savcı, avukatların Ulusal ve Milli değerlere saygılı insanlardan oluşması için azami özen gösterilecek, bu nedenle adaletteki suiistimal ve geciken kararların olmaması için en üst düzey önlemler alınacaktır. Adaleti savunan ve koruyan yargı mensuplarının, kanuna aykırı oluşumların savunma kalkanı olmalarının önüne geçilecektir.
50- Ticaret kanunu yenilenmeli kandıran bizden değildir ilkesine uygun, şekilde yeniden yapılandırılacaktır.
51- EMASYA (Emniyet Asayiş Yardım) ve DAFYAR (Doğal Afet Yardım) birimleri planı, bağımsız işler hale getirilmeli ve TSK yetkilendirilmelidir. Doğal afetlerin sık yaşandığı ülkemizde Askerimizin eğitimli ve techizatlı bir vaziyette, vatandaşın yardımına koşması konusu önemle takip edilecektir.
52- Devlet silahlı örgüt/şirket kuramaz, Sadece yasal güvenlik kuvveti olur. SADAT derhal kapatılarak yönetici ve çalışanları yargılanmalıdır. İllegal yapılar derhal kapatılacak ve ülke güvenliğini Asker ve Polis teşkilatları dışında hiçbir oluşuma meydan verilmeyecektir.
53- Seçim kanunu, siyası partiler kanunu ve oy verme sistemi yenilenecek, Yerel yönetim ile milletvekili seçimleri ve yeni Parlamenter sisteme geçinceye kadar devam edecek mevcut durumun içerisindeki başkanlık seçimleri aynı gün içerisinde yapılacaktır.
54- Mağdur, mazlum ,yetim, dul, şehit ailelerine destekler yeniden bir yapılanma ile iyileştirilecektir.
55- Engellilerle ilgili sorunlar çözülecek, Engelli evde bakım ücreti koşulsuz ödeme kapsamına alınacak ve engelli maaş sistemi hesaplamasındaki gelir endeksine göre yapılan hesaplama uygulaması kaldırılacaktır.
56- Güzel ülkemizi kendi ülkeleri gibi gören ve davranan, başta; Suriye, Afganistan ve Irak gibi ülkelerden yasadışı yollarla gelen göçmenlerin derhal ülkelerine gönderilmesi sağlanacaktır. Suç işlediği tespit edilenlere ağır cezalar verildikten sonra ülkelerine gönderileceklerdir.
57- Elektrik ve doğalgaz ücret tarifeleri vatandaş lehine yeniden düzenlenmeli, Emekliye indirimli tarife uygulanmalıdır.
58- THK (Türk Hava Kurumu), tekrar yapılandırılacak ve tüm faaliyetleri sıkı denetime tabi tutulacaktır. Amacı ve görevi dışındaki faaliyetlerine son verilecektir.
59- Milli güvenlik gereği, kritik tesis ve hizmetler devlet kontrolünde ve özelleştirilmesi mümkün olmamalıdır.
60- Su yasası çıkarılmalıdır. Merkezi Konya olmak üzere tüm verimli Ovalarımızın bu yasa kapsamında düzenli ve kontrollü sulama sistemlerine kavuşturulmaları sağlanacaktır.
61- Makam sahibi kim olursa olsun her makamdaki kişiler ülke adına herhangi bir olumsuzluk yönetimi tespit edildiği taktirde, en ağır şekilde hesap sorularak yargılanmaları sağlanacaktır.
62- Ülkemiz Nüfusunun yaklaşık %12 si engelli bireylerimizi oluşturmaktadır. Bu konuda süratli önlemler almak ve bunları yasalarla uygulanabilir kılmak hedefimiz arasındadır. Bireylerin fiziksel, zihinsel, psikolojik veya duygusal rahatsızlıkları nedeniyle diğer kişilere göre dezavantajlı bir konumda olmaları, zaman zaman ayrımcılığa maruz kalmalarına neden olmaktadır. Engelli insanların daha iyi bir yaşam düzeyine kavuşturulması toplumsal bir sorumluluktur. Engelli bireyleri ve Ailelerini toplumun ayrı bir kesimi olarak değil, bütünleşmiş bir parçası olarak algılamak ve onların sosyal alanda etkinliğini artırmak adına gerekli düzenlemeleri yapmak Devletin insanlık görevi, engellinin ise temel hakkıdır. Engellilerin toplumla bütünleşmesinin önünde çeşitli engeller vardır. Bunlardan başlıcaları; Engelli insanlar, günlük yaşama, kent yaşamına ve toplum yaşamına sınırlı ölçüde katılabilmektedirler. Eğitimden (Aile ve Bireyin eğitimi), sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür ve sanata, spor ve kent standardının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik desteğe, bireysel ve aile danışmanlığı hizmetlerinden gerektiğinde sürekli bakımına kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlarda günlük yaşam içerisinde zincirleme başka sorunları doğurmaktadır. Her ne kadar anayasada devletin bir “sosyal devlet” olduğu vurgusu yapılmışsa da ülkemizdeki ekonomik ve sosyal yapılanma halen olması gereken düzeyin çok altındadır. Örneğin engelli birey için okul, kreş, bakım evleri, mahalleler, sokaklar, yaşadığı evin dizaynı gibi alanlarda devletin desteği halen gerekenin çok altındadır. Biz TÜRKİYE EMEKLİLER VE ÇALIŞANLAR PARTİSİ olarak; Bu ve buna benzer diğer sorunların tamamına (65 Yaş üstü hasta bakım ve tedavi merkezleri açılması vb.) çözüm odaklı bir düşünceyle yaklaşıp, mevcut yasaların düzenlemesini engellilerin lehine değiştirerek bu güne kadar verilen sosyal ve ekonomik desteklerdeki tüm sınırlamalar ve katkı payları kaldırılacaktır. ( Bakım ücreti ve engelli maaşlarında ailenin kayıtlı geliri dikkate alınmadan her engelliye engeli oranında bu desteğin verilmesi, Engellilerin kullandığı medikal cihaz ve sağlık malzemelerinin tamamından katkı payının kaldırılması vb.) Engellilere eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veren Kamu ve özel kurum/kuruluşların verdikleri hizmeti çağdaş ve modern bir seviyeye çıkartılması sağlanacaktır. Beyinlerimizdeki engeli kaldıralım engelsiz bir dünya için el ele verelim.)
63- Şehit ve Gazilerimizin statüleri yeniden belirlenecek; Toplum içerisindeki saygınlıklarının arttırılması sağlanacak, Evsiz Şehit ve gazi ailesi kalmayacak; Şehit ve iş göremez durumdaki gazi çocukları üniversite sonuna kadar devlet himayesinde eğitimlerini tamamlayacak ve devlet olarak bu çocuklara iş garantisi verilecektir.
64- Kredi kartı sistemi, vurgun sistemi olmaktan çıkarılacaktır. Bankaların yüksek kart faizleri ile vatandaşı ezmelerine ve temmerüde düşürmelerine izin verilmeyecektir. BDDK. yapısı yeniden ve deneyimli kadrolar ile takip ve kontrol edilecektir.
65- Komşu ülkelerle yaşanan sorunlar yeniden değerlendirilerek ülke menfaatleri ön planda tutulacak şekilde, Dış İşleri Bakanlığının etkin çalışma diplomasisi ile yeni anlaşmalarla sonuçlandırılacaktır.
66- Gümrük faaliyetleri sıkı takip ile, mevcut yasası yeniden düzenlenerek suistimaller önlenecektir.
67- – Şehir planlamaları mevcut durum korunarak, tarım ve orman alanları korunarak yeni yerleşim bölgeleri oluşturulacak, ülkenin ortak değerlerini koruyan yeni bir imar yasası yapılacaktır.
68- Toplumu yönlendiren sanata ve sanatçıya dair; tv, radyo, müzik, sinema, tiyatro, vb. sanatsal faaliyetler için yeni, Milli ve Ulusal bir yapılanma oluşturulacaktır. 69- Ülke çapında e-ticaret te
69- k edilerek kontrollü bir yapıya ve denetime tabi tutulması sağlanacaktır.
70- Köy kanunu modern çağa uygun şekilde yeniden düzenlenerek, Ülke çapında imarsız köy, ilçe, il, mahalle kalmaması için çalışma yapılacaktır.
71- – Maden konusu gözden geçirilerek, Milli imkanlar ve şirketler vasıtası ile işletilmesi sağlanıp, teşvik edilecektir. Yabancıların değerli madenler üzerindeki hakları hukuken kısıtlanacaktır.
72- Gayri Safi Milli Hasılanın artırılması için çok yoğun ve bilinçli çalışmalar gerçekleştirilerek, insanımızın refahı için kullanılması esas gaye ve hedefimizi oluşturacaktır.
73- Yabancı sermaye ve yabancı yatırımcının önü açılacak, ülkemizde teknolojik yatırım yapmaları teşvik edilecektir.
74- Vakıflar, dernekler kanunu işleyişleri ile Sendikalar kanunu gözden geçirilerek yeniden yapılandırılacaktır.
75- Kooperatifler kanunu acilen güncellenerek, sorunsuz hale getirilecektir.
76- Devlet ve özel sektör borçları acilen ele alınarak kısa sürede ödemeler dengesi sağlanıp, bütçeye olan yük ortadan kaldırılacaktır.
77- Devlet garantili Dış borçlanmadan kurtulmanın yolları araştırılarak yeni düzenlemeler getirilecektir.
78- Ülke ekonomisi ve Milli paramız TL. Yabancı para baskısından kurtarılarak değerli para birimleri içerisinde yer alması sağlanacaktır.
79- Ülkemiz aleyhine yapılan yabancı destekli projeler, ülkemiz menfaatine zarar vermeden önlenerek, istihbarat takibi sağlıklı hale getirilecektir.
80- Devletin ve Milletin aleyhine ne kadar bölücü, ayrıştırıcı fikir ve eylem varsa mevcut yasalar ve gerekirse ek yasalar çıkarılarak engellenecektir.
81- Ülkemizde başta ekonomik kalkınma çalışmaları hızlandırılacak ve milletimizin huzurlu yaşam sürecine geçişi sağlanacaktır.
82- Tütün ve benzeri, zararlı ürünlerin tüketilmemesi konusunda halk bilgilendirilecek, bunun için eğitimler verilecek Radyo/TV ler de kamu spotları daha fazla yayınlanacaktır.
83- Tütün üreticilerinin mağduriyetinin önlenmesi için üretilen ürünlerin yurt dışı ülkelere satışının yapılması konusunda pazarlama çalışmaları yapılacaktır.
84- İş adamlarının; Uzak doğu ve Afrika kıtasındaki İslam ülkeleri ile ortak OSB’ler ihdas edilerek, karşılıklı yeni proje ve üretimlerin planlanması yapılacaktır..
85- Ticari, sınai, ekonomik, ilmi, dini, sosyal ve siyasi gelişmelerden Türk ve İslam ülkeleri birlikte istişareler ile istifade eder hale getirilecektir.
86- Ülkeler arası parlamenterler meclisi, kardeş şehirler ve projelerin paylaşımı, kardeş üniversiteler ve ilmi çalışmalarda ortak hareketler teşvik edilmelidir. Yabancı sermaye gelişinin önü açılacaktır.
87- Ülkemiz içindeki trafik sorununa kalıcı çözümler bulunması için çalışmalar başlatılacaktır.
88- Gerek ülkemiz içinde gerekse Türk ve İslam ülkeleri arasında BARTER / TRAMPA ( Para kullanmaksızın ürünlerin değişimi, ”Takas” ile yapılan ticaret ) şirketleri desteklenmeli ve takas piyasası, canlandırılarak ticaret geliştirilecektir.
89- Belediyelerin bünyelerindeki STK. lar ile iş birliği içinde, şehirlerini daha güzel yönetim sistemleri üzerinde çalışılarak, daha geniş kitlelere hizmet etmeleri sağlanacaktır.
90- Devlet nezdinde halk eşit, hür, ve adil bir muamele ile kabul görmeli, Devlet görevlilerine halkını seven ve hizmet etmeyi şeref bilen işin ehli, liyakat ve ehliyet sahibi insanların gelmeleri temin edilmesi sağlanacaktır.
91- İnsan Hakları, Özgürlük, Eşitlik ve Adalet konusunda tüm Milletleri geçmeyi hedefleyerek ve önemseyerek , Dünya Ülkeleri içinde en huzurlu Ülke olmanın yolu açılacaktır.
92- Milli birlik ve Kalkınma için stratejik projeler üretilecek ve uygulamaya konulacaktır.
93- İhale kanunu açık, şeffaf, adil, israfı önleyici, millete faydalı şaibeye yol açmayan şekilde yeniden yapılacaktır.
94- Yerli üretim, organik gıda üretimi, halk pazarları, gıdada ucuzluğa sebep olacak her türlü ayarlamayı devlet destekleyecektir.
95- Tıbbı nebevi, ve bitkisel ilaçlar ve tedavi şartları önemsenecek ve modern Tıp ile entegre edilerek yardımcı tedavi şekli olarak desteklenecektir.
96- Halk, belediye hizmetlerinden daha kolay, ucuz ve kısa zamanda istifade etsin diye kanun düzenlemeleri yapılacaktır.
97- Halkın günlük temel ihtiyaçları olan Elektrik, Su ve doğal gaz fiyatları üzerine eklenen ilave ücretler kaldırılarak bu ürünlerden en ucuz şekilde faydalanmaları sağlanacaktır.
98- Ekmek, un, su, elektrik, doğalgaz, enerji, yakıt, temel gıdalar, ulaşım, devlet kontrolünde ve daha ucuz halka sunulacaktır.
99- Her kamu kurumunda ve üniversitelerde bilgi bankası kurulması öngörülerek vilayetlerin ve merkezi hükümetinde ülke çapında bilgi bankası kurması sağlanacaktır.
100- Patent, marka tescili, modellemek, hatta yabancı menşeeli ürünlerin kopyasını üretmek, tezgah üretmek, sanayi casusluğu yapmanın önünün açılması ve teşviki sağlanacaktır.
101- Dış ticaret açığını bitirmek için özel gayret, özel proje hazırlanacak hatta dış ticaret fazlası hedeflenecektir.
102- Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Mahalle ve Köy muhtarları gibi yerel yöneticiler sorumluluk alanlarının gelişimi için entegre çalışacak şekilde yapılandırılacaktır.
103- Öncelikli hadefimiz Aile bütünlüğünün sağlanması ve devam ettirilmesidir. Bunun mümkün olmadığı hallerde Mağduriyete uğrayan Kadın ve Çocuklar devlet koruması altına alınacaktır.
104- Evrensel İnsan hakları yasaları doğrultusunda kadınlara hak ettiği değerler verilecek, Kadına şiddet olayları yaşanmaması için ve ülke gündeminden silinecek şekilde her türlü önlemler alınacak. Bunun için Kadına şiddetin temelinde yatan ana unsurlar ele alınacak, öncelikle eğitimler, sempozyumlar, çalıştaylar düzenlenecek ve Aile ekonomisinin düzeltilmesi sağlanacaktır.
105- Aile düzeni bozulan çiftlerde ekonomik özgürlüğü bulunmayan kadınlar ve erkekler devlet koruması altına alınacak, öncelikli olarak istihdam edilecek, ihtiyacı halinde devlet tarafından kurulan Sevgi Evlerinde barındırılacaktır.
106- Ülkemizde madde bağımlılığının önlenmesi için her türlü tedbirler alınacak, Sokaklarda yaşayan hiçbir yurttaş (Çocuk, yaşlı ve kimsesiz) kalmayacak şekilde önlemler alınacaktır.
107- Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) yeniden ülkenin ihtiyacı, Jeopolitik yapısı, Dünyada değişen kurallara göre Acil, Kısa, Orta ve Uzun vadeli Master planlar hazırlayıp ülkenin gelecekteki Vizyonu belirlenecektir.
108- Anayasa tekrar gözden geçirilecek, günün koşullarına göre ya yeni bir Anayasa hazırlanacak, ya da mevcut Anayasa; Hak, Hukuk, Adalet ve Özgürlüklerin ön palanda olacağı şekilde yeniden düzenlenecektir.
109- Enerji Sektörü Doğa koruma amaçlı tesis edilecek, doğaya zarar veren eski sektörler yeniden ıslah edilecek, daha çok Temiz enerji (Rüzgar enerjisi, Güneş Enerjisi, Deniz Dalgalarından üretilebilecek Dalga Enerjisi Vb.) sektörüne ağırlık verilecektir.
110- Özel Güvenlik yasası tekrar elden geçirilecek, Özel Güvenlik Personelinin özlük hakları düzenlenerek iyileştirilecektir.
F- DİNİ VE İNANÇ VE ÖZGÜRLÜKLER
1- Diyanet İşleri Başkanlığı yeniden yapılandırılacaktır. Laikliğin gereği olan Din ve Devlet işlerinin birbirinden ayrılarak modern çağımıza ve Kur’an’a uygun düşünce ve görüşler üretecek, Diyanet İşleri Başkanlığı siyasetten arındırılarak, İnanç ve özgürlükler kapsamında faaliyetlerini sürdürmesi sağlanacaktır.
2- Ülkemizde yaşayan ve İslam dini dışındaki inançları taşıyan vatandaşlarda dikkate alınarak okullardaki din eğitimi yeniden düzenlenecektir.
3- Dini Tesis İmar Planlaması köy, mahalle, semt nüfusları dikkate alınarak belediyeler tarafından yapılacaktır.
4- Cami Görevlilerinin çalışma sistemleri ve saatleri yeniden düzenlenecek; sadece ibadet saatinde değil diğer zamanlarda da Camilerde aktif olarak bulunmaları yönünde çalışma saati planlamaları yapılacaktır.
5- Camiler daha fazla fonksiyonel hale getirilecek, gerektiğinde ihtiyaç sahipleri ve yolda kalmışların sığınma yeri olacaktır.
6- Cami dışındaki diğer ibadethanelerin faaliyetleri ve statüleri yeniden belirlenerek denetim altına alınacak, inanç sahiplerine daha iyi hizmet vermeleri sağlanacaktır.
7- Cami cemaatinden çeşitli sebeplerle toplanan yardım adı altındaki paralar, Devlet kontrol ve takibinde olacak ve teftişe tabii olacak, amacı dışında para akışı ve kullanımına müsaade edilmeyecektir.
8- Cem Evleri için yapılan müracaat ve istekler vatandaş lehine ve toplum yararına uygun bir şekilde oluşturulup, desteklenerek tüm zaruri giderleri Diyanet İşleri Başkanlığı genel bütçesinden karşılanacaktır.
G- EMEKLİLER
1- Kuruluş felsefemizin merkezinde olan Emekli vatandaşlarımız; yetenek, bilgi ve becerilerine göre ticaret, eğitim, bilim, sanayi, kültür, siyaset vb. her türlü tecrübeye dayalı konularda gençlerimize danışmanlık yapacaklar, ülke geleceğine yön vererek katkı yapacak oluşumlar içerisinde mutlaka yer alacaklardır.
2- Mevcut yasalar yeniden düzenlenerek emekli olma koşulları ve maaş bağlanma oranları güncellenecektir. Hiç bir emeklimiz umutsuzca yaşama mahkum edilmeyecektir.
3- Mutlu ve Huzurlu bir ülkenin yeniden inşasının temelini Emeklilerimiz olarak oluşturacağız ve geleceğimiz olan çok iyi yetiştirdiğimiz çocuklarımıza emanet edeceğiz.